Doe mee

Ook u kunt uw straat, buurt of wijk leuker en veiliger maken. Zo doet u dat:

Deel mee

Er gebeuren veel mooie dingen in Ambacht, maar lang niet iedereen weet daarvan. Zie en laat weten wat er gebeurt in uw gemeente en wijk op
facebook.com/gemeentehia 
facebook.com/devolgerlanden
ambachtsamen.nl

Organiseert u een actie of een evenement in Ambacht? Laat het ons weten via de pagina www.h-i-ambacht.nl/opdekalender. Na goedkeuring plaatsen we uw activiteit of evenement dan op onze activiteitenkalender op deze website.

Burgerinitiatief

Heeft u met medestanders een goed idee voor uw straat, buurt, wijk of gemeente? Dien dan een Burgerinitiatief in. Dat kan online via het formulier Burgerinitiatief.

Maak uw buurt groener

Leg samen met uw buren bijvoorbeeld een vlinder- of moestuin aan en  onderhoud die samen. Meer informatie vindt u op zelfbeheer groen.

Buurtpreventie

Help mee om uw buurt veilig te houden, doe mee aan Buurtpreventie.

Probleem aan stoep of straat? Fixi!

Is er iets mis is in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld aan het wegdek, planten en bomen of verkeersborden? Dan kunt u dat het best direct melden via Fixi.

 

Denk en praat mee

Hendrik-Ido-Ambacht is niet van de gemeente, maar van de Ambachtse gemeenschap: u. Daarom vragen we u om, waar dat mogelijk is, mee te denken en te praten. Als gemeente geven we zoveel mogelijk openheid van zaken en laten we het u weten wanneer u invloed kunt hebben op bepaalde projecten. Dat doen we onder andere via het Gemeentenieuws.

Informatie over ons participatiebeleid vindt u op www.h-i-ambacht.nl/AmbachtseAanpak.

Gemeenteraad, bewonerspanel, digitale media

De meest directe manier om mee te praten over het beleid van de gemeente, is door in contact te komen met de politieke partijen in de gemeenteraad. U kunt ook lid worden van ons bewonerspanel en natuurlijk reacties geven via onze sociale media.