Bereikbaarheid

Hendrik-Ido-Ambacht is zeer goed bereikbaar per auto, fiets, schip en openbaar vervoer.

Auto

Hendrik-Ido-Ambacht ligt aan de A15, afslag 21 en aan de A16, afslag 23.

Fiets

Ook per fiets is Hendrik-Ido-Ambacht goed bereikbaar. Een route is in te plannen via nederlandfietsland.nl. De fiets mag gratis mee met de Waterbus.

Waterbus

De Waterbus verbindt Hendrik-Ido-Ambacht met Alblasserdam, Dordrecht, Kinderdijk, Krimpen aan de Lek, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Sliedrecht en Zwijndrecht. De waterbushalte van Hendrik-Ido-Ambacht is te vinden aan het Noordeinde. De fiets mag gratis mee met de waterbus.

Beroepsvaart/pleziervaart

Aan de oostzijde van de Rietbaan (binnenzijde Sophiapolder) mogen beroepsvaartschepen maximaal 72 uur aaneen aangemeerd liggen. Binnenvaren aan de noordelijke zijde van de Rietbaan is het gemakkelijkst. Neem voor afmeren contact op met post Dordrecht via 71VHF. Pleziervaart kan meren in de jachthaven aan de Noord. Binnenrivier de Waal is van Oostendam (Hendrik-Ido-Ambacht) tot Heerjansdam prima te bevaren met kano of roeiboot. Bootjes zijn te huur bij Theetuin Rijsoord. Natuureiland Sophiapolder is alleen te bereiken via het voetveer van Zuid-Hollands Landschap. Zoetwatergetijdengebied Crezéepolder is direct via land te bereiken.
 

Lijnbus

Busmaatschappij Qbuzz verzorgt de buslijnen van, naar en in Hendrik-Ido-Ambacht.

Trein

Hendrik-Ido-Ambacht is niet direct bereikbaar per trein. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Zwijndrecht en Dordrecht. Vanuit deze stations vertrekken regelmatig NS-treinen richting Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Breda. Dordrecht ligt ook aan de MerwedeLingeLijn van Qbuzz. Via de treinen op die lijn zijn onder andere Sliedrecht, Gorinchem en Geldermalsen goed te bereiken. Voor dienstregelingen en andere informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met OV-Reisinformatie: 0900 - 9292.