Acties, subsidies en leningen

De informatie over acties en subsidies voor duurzaamheid, milieu en (groene) energie overzichtelijk bij elkaar.

Duurzaamheid is belangrijk voor Hendrik-Ido-Ambacht. We helpen u dan ook graag met verduurzamen. Op deze pagina vindt u een overzicht van lopende acties in onze gemeente en vindt u links naar webpagina's met meer informatie over subsidies en leningen die u aan kunt vragen.

 

Acties

Energiehulp bij energiearmoede

Inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht bij wie sprake is van energiearmoede kunnen hulp krijgen van Energiehulp. Die biedt hulp in het tegengaan van energieverlies. Met bijvoorbeeld tochtstrips, LED-lampen en radiatorfolie. Energiehulp biedt gratis hulp aan mensen die zelf te weinig of geen geld hebben om verlies van energie en/of warmte tegen te gaan. De Energiehulp komt bij u thuis en geeft u advies over besparen in uw woning. Ook plaatst de Energiehulp kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, ledlampen, waterbesparende douchekop en radiatorfolie. Kijk voor meer informatie op energiehulp.nl

Energiecoaches voor woningeigenaren
Ook woningeigenaren in Hendrik-Ido-Ambacht kunnen hulp krijgen bij de verduurzamingsopgave van hun woning. Een energiecoach van Drechtse Stromen kan hierbij helpen met een persoonlijk advies tegen een kleine prijs. Kijk voor meer informatie op de webpagina van Drechtse Stromen.
Acties voor ondernemers

Bent u ondernemer? Kijk dan op de pagina Acties, plannen en organisaties voor ondernemers.

Subsidies

NIP-regeling
Alle Nederlandse gemeenten kunnen de subsidie van het het Nationaal Isolatieprogramma (NIP) bij de Rijksoverheid aanvragen. Ook gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft deze subsidie aangevraagd om hiermee haar inwoners te kunnen ondersteunen. De doelgroep voor deze subsidie zal bestaan uit koopwoningen met energielabel D, E, F of G met een WOZ-waarde onder het gemiddelde van de gemeente. Meer informatie hierover volgt nog.
Waterinitiatieven

Kijk op de website van Waterschap Hollandse Delta voor mogelijke aanvullende subsidies voor initiatieven die te maken hebben met waterberging (wateroverlast en droogte). 

Leningen

Duurzaamheidslening
De Gemeentelijke Investeringslening Duurzaamheid (of duurzaamheidslening) is een lening-tegen-lage-rente waarmee u verduurzamingsmaatregelen kunt treffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen, maar ook maatregelen die bijdragen aan klimaatadaptatie. Kijk voor meer informatie op de pagina Duurzaamheidslening.