Klimaatadaptatie

Het klimaat verandert en Nederland moet mee veranderen. Zo zijn we beter bestand tegen heftige regenbuien, zeer hete en droge  periodes en andere effecten van klimaatverandering. 

Groene tuin

De verwachting is dat de temperatuur stijgt. Dat betekent dat met name de zomers steeds warmer worden. Het is verstandig uw huis en tuin daar op in te richten. Planten absorberen veel meer hitte dan tegels, bomen geven schaduw en gevelplanten houden de warmte van de muur. Gras, zand en grind laten het regenwater in de grond kan zakken, waar tegels en andere verharding juist voorkomt dat het water de grond ingaat. Meer informatie over het vergroenen van uw tuin en huis vindt u op milieucentraal.nl

Regenton

Regentonnen worden steeds populairder in Nederland. Logisch, want met een regenton verbruikt u minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Regentonnen zijn dus goed voor het milieu, maar ook voor uw tuin en uw portemonnee. Meer informatie over water besparen in uw tuin vindt u op milieucentraal.nl.

Groendak

Een groendak slaat regenwater op waardoor de riolering minder wordt belast. In de zomer zorgt een groendak voor isolatie, zodat het in huis tot 4 graden koeler blijft. In de winter houdt een groendak juist warmte vast, zodat uw woning minder gestookt hoef te worden. De gemeente organiseert al meerdere jaren een groendak actie. Kijk op de pagina acties en subsidies om te zien of er een actuele actie loopt en wat deze inhoudt.