Vrijwilligerswerk: Maak verschil voor een ander

Vrijdag en zaterdag: NLDoet! Heel het jaar door steken vrijwilligers de handen uit de mouwen, met NLDoet staat hun vrijwilligerswerk extra in de schijnwerpers.

Tijdens NLDoet kunt u (opnieuw) kennismaken met vrijwilligerswerk. Het geeft veel voldoening om belangeloos iets voor een ander of de gemeenschap te doen.

Goed voorbeeld

Ook Ambachtse organisaties kunnen extra handen gebruiken tijdens NLDoet. Wethouders Jauharina Oelfke-ten Seldam en Ralph Lafleur geven een goed voorbeeld en zijn vrijdag in actie bij de Seniorenbus en het Jeugdspeelpark.

Seniorenbus

Jauharina assisteert op de Seniorenbus. Die organisatie bestaat uit 90 vrijwilligers die mensen al meer dan 25 jaar van deur tot deur brengen. "We zijn heel trots op onze vrijwilligers en hebben er graag meer", zegt Guus Goos, voorzitter van Stichting Seniorenbus.

Jeugdspeelpark

Ralph helpt het Jeugdspeelpark met snoeien, het schoonmaken van meubilair en het planten van groen. Ook het Jeugdspeelpark is gelukkig met zijn vrijwilligers. "Maar niet alles kan door onze huidige vrijwilligers gedaan worden", zegt beheerster Trees Dammer. "Voor het zwaarder werk zoals snoeien, gras maaien en het maken van bijvoorbeeld een konijnenhok, zijn meer vrijwilligers welkom."

NLDoet
nldoet.nl/kaart

Iets voor u?

Er zijn meer Ambachtse organisaties die vrijwilligers zoeken om mee te doen aan NLDoet èn voor het hele jaar door. Doet u mee? Welk vrijwilligerswerk zou u willen of kunnen doen?