Vijf Ambachters koninklijk onderscheiden

Burgemeester Patrick van der Giessen speldde vanochtend bij vijf Ambachters de versierselen op, behorend bij de koninklijke onderscheiding die zij ontvingen.

Vier Ambachter zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer dan verdiend

Burgemeester Patrick van der Giessen zei in zijn toespraak: " Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Zonder hen komt de samenleving tot stilstand. Deze vijf Ambachters zetten zich al jarenlang vrijwillig in voor de Ambachtse samenleving. Deze waardering in de vorm van een koninklijke onderscheiding is dan ook meer dan verdiend!"

Groepsfoto 'Lintjesregen' - foto Cees van Meerten/FotoExpressie
Groepsfoto 'Lintjesregen'  Van links naar rechts Henk van Helden, Teun van Kooten, Ad van Driel, burgmeester Patrick van der Giessen, Herman Keizer en Peter van Dijk. foto Cees van Meerten/FotoExpressie

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Ad van Driel.

De heer Van Driel zet zich al jaren in voor Hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht. Onder zijn voorzitterschap werd het hospice een professionele organisatie, voldoend aan de eisen voor een ANBI-status. Hij zorgde in korte tijd voor een tweede locatie in Papendrecht, waardoor meer palliatieve bedden beschikbaar zijn in de regio. De heer Van Driel was eveneens voorzitter van de Sliedrechtse Trimclub ABC, voorganger bij het Apostolisch Genootschap in Sliedrecht en landelijk actief in de Raad van Toezicht van het Apostolisch Genootschap. Daarnaast was Van Driel lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van Stichting Residenties Drechtstreek.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Peter van Dijk.

De heer Van Dijk was jarenlang motorrijder bij de politie. Als politiemotorrijder begeleidde hij op vrijwillige basis decennialang het Ridderkerks Jeugdwielertour 3x2. Onder zijn voorzitterschap groeide de tour uit tot een groot jaarlijks evenement. Verkeersveiligheid en stimuleren en motiveren van jongeren om veilig aan het verkeer deel te nemen is ook in zijn overig vrijwilligerswerk de rode draad. Bij Verkeersschool Wierks, Transport Service Schelluinen, Scheepvaart en Transportcollege Rotterdam deelde hij als vrijwilliger zijn praktijkkennis met de jongere chauffeurs. Daarnaast is hij sinds januari 2020 voorzitter van de Ambachtse Stichting Verkeersregelaars.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Henk van Helden.

Al ruim 42 jaar is de heer Van Helden kerkorganist in de Ambachtse Gereformeerde Gemeente. Hij begeleidt de kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten en andere gelegenheden met zijn orgelspel. Dit vraagt voortdurende scholing en intensieve voorbereiding. Voor de Kiesvereniging SGP was hij ruim 19 jaar actief als tweede secretaris en ledenadministrateur. Voor de VVOGG, Vereniging Voor Onderwijs op Gereformeerde Grondslag, was hij lid van het schoolbestuur.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Herman Keizer.

De heer Keizer viert deze maand zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist bij diverse kerken. Hij begeleidt kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten en is aanspreekpunt voor andere organisten. Hij is bereid om vrij te nemen van zijn werk als een dienst op een doordeweekse dag plaatsvindt. Ook de voorbereiding op uitvoeringen op het kerkorgel vraagt de nodige tijd van de heer Keizer.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Teun van Kooten.

De heer Van Kooten heeft op meerdere vlakken zijn bouwkundige kennis en ervaring ingezet. Bij de Gereformeerde Gemeente Petrakerk als vrijwilliger en voorzitter van de commissie Onderhoud was hij zeer actief bij de renovatie en verduurzaming van het kerkgebouw. Hij coördineert al jaren de klussen die aangevraagd worden bij Thuishulp Petrakerk en ondersteunt iedere zondag de koster als hulpkoster. Voor het appartementengebouw De Beatrixhof richtte hij een bewonerscommissie op. Hij legde contact met de bewoners en zorgde voor het oplossen van eventuele opleveringsgebreken. Hij is nu als bouwkundige lid van de Vereniging van Eigenaren.