Prikken zonder afspraak in Ambacht

Van dinsdag 7 t/m zaterdag 11 december kunnen Ambachters van 12 jaar en ouder die nog niet gevaccineerd zijn zich tegen corona laten vaccineren zonder afspraak te maken.

In Ambacht is inmiddels 81% van de inwoners boven de 18 jaar volledig gevaccineerd, landelijk is dit 84%. Dit betekent dat in Ambacht ook nog steeds 19% niet gevaccineerd is. De vaccinatiebus biedt inwoners een laagdrempelige mogelijkheid om dichtbij huis gevaccineerd te worden.

Burgemeester Heijkoop: "Wat ik iedereen wil vragen is nog eens goed na te denken over de te maken keuze. Ik besef dat de keus complex kan zijn. Ga met elkaar het gesprek aan over vaccineren en laat u hierbij ook goed informeren. Ik hoop van harte dat velen in onze gemeente die niet zijn gevaccineerd, zich vrij gaan voelen om dit alsnog te doen."

Locatiewijziging

In Hendrik-Ido-Ambacht zou de mobiele prikbus geparkeerd staan aan de Hoge Kade 60, bij de Ridderhal. Door verwachte weersomstandigheden is de locatie gewijzigd. Inwoners van 12 jaar en ouder kunnen zich tussen dinsdag 7 december en zaterdag 11 december laten vaccineren in Cultereel Centrum Cascade

Zonder afspraak gratis vaccinatie

Inwoners van 12 jaar en ouder kunnen tussen 12.00 en 18.00 uur zonder afspraak terecht. Vaccineren tegen corona is geheel gratis. Let op: neem wel een geldig ID-bewijs mee zoals uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

Geen 'boostervaccinatie'

Op de 'prikken zonder afspraak' locatie kun u niet terecht voor een boostervaccinatie. Kijk voor meer informatie over de boostervaccinatie op www.ggdzhz.nl/booster.

Vragen en betrouwbare informatie

Twijfelt u om zich te laten vaccineren? Laat u dan goed informeren door de GGD-medewerkers. Heeft u een vraag of wilt u betrouwbare informatie over het vaccin? Ook daarvoor kunt u bij de prikbus terecht.