Onderwijsroute: scholieren op bedrijfsbezoek

Vanochtend opende wethouder Steven van Die met Ambachtse scholieren de Onderwijsroute. Samen bezochten ze de firma Peekstok.

Tijdens de Onderwijsroute (7, 12 en 14 oktober), bezoeken alle leerlingen van groep 8 technische bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht. De leerlingen krijgen zo een kijkje in de keuken van 17 technische bedrijven en zien zo welke technische beroepen er zijn. Misschien worden ook zij enthousiast voor een technische opleiding.  

Belangrijk

De Onderwijsroute sluit aan op de Kinderboekenweek die dit jaar als thema 'Worden wat je wil' heeft. "Het is voor jongeren belangrijk om goed na te denken over hun toekomst en hierbij ook eens te kijken naar een baan in de techniek. Techniek is breed, biedt veel kansen en is afwisselender dan veel mensen denken", zegt wethouder Steven van Die.

Onderwijsroute met wethouder Steven van Die. foto: Cees van Meerten/FotoExpressie
Ambachtse groepachters op Onderwijsroute, links wethouder Jeugd Steven van Die.

Verrassende mogelijkheden

Per dag bezoeken de groepachters 4 verschillende bedrijven, waardoor ze kennis maken met verschillende technische beroepen en bedrijven in hun eigen woonplaats. André Flach, wethouder economie: "Onze Ambachtse bedrijven staan te springen om goed technisch personeel. Met de Onderwijsroute ervaren leerlingen zelf hoe het er bij een technisch bedrijf aan toe gaat en kunnen ze zich laten verrassen door de mogelijkheden. Met techniek kun je zo veel doen."

Onderwijsroute André Flach - foto Yvette Opmeer
Wethouder Economie André Flach bezocht samen met scholieren het Ambachts bedrijf Koedood.

Techniekroutes

Naast de bedrijfsbezoeken krijgen de leerlingen een programmawerkboekje. Hiermee kunnen ze meer ontdekken over de deelnemende bedrijven en de mogelijkheden van het bijbehorend vakgebied. De dag na de bedrijvenbezoeken brengen de leerlingen met hun klas ook een bezoek aan een middelbare school. Hier krijgen ze informatie over de verschillende techniekroutes van die school.

Onderwijsroute 2021 is opgezet door HI5 Ambacht, SOL Ambacht en de gemeente.