Duurzaam ondernemen binnen handbereik

Ambachtsezoom: Nu ook voor wie fijn wil ondernemen in een duurzaam en circulair pand, maar dat niet zelf wil bouwen.

Prohuis Invest, Stemar Groep, Wouda Vastgoed en Westpoint Beheer gaan bouwen op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Hun panden bieden straks onderdak aan bedrijven en ondernemingen die nu nog zoeken naar passende huisvesting. De verwachting is dat de eerste gebouwen in het eerste kwartaal van 2022 gehuurd of gekocht kunnen worden.

Gemakkelijker duurzaam ondernemen

"Een mooie kans voor regionale en lokale ondernemers die duurzaam willen ondernemen op circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom, maar niet zelf willen bouwen", zegt wethouder Economie André Flach over de nieuwe panden, die vanzelfsprekend gebouwd worden volgens de circulaire richtlijnen van Ambachtsezoom.

Circulair

Alle panden op Ambachtsezoom zijn circulair en duurzaam. Zo zijn ze demontabel: alle materialen kunnen losgekoppeld en hergebruikt worden in de toekomst. Ook zijn ze energieneutraal. Er komt groen aan de gevels, zonnepanelen op het dak, geen aardgas maar een warmtepomp in combinatie met airconditioningsunits, goede isolatie met hoge Rc-waarde èn de optie voor oplaadpunten voor elektrische auto’s. 

Op de helft

“Er is veel èn serieuze belangstelling van ondernemers voor Ambachtsezoom. Met deze zes kavels is nu ongeveer de helft van alle bedrijfskavels op Ambachtsezoom gereserveerd of verkocht", zegt de wethouder enthousiast.

Artist Impression verzamelgebouw Ambachtsezoom
Artist Impression verzamelgebouw Ambachtsezoom

Meer informatie:

Meer informatie vindt u op www.ambachtsezoom.nl.