Dit kopen Ambachters met hun waardebon voor energiebesparende producten

Woningeigenaren in Hendrik-Ido-Ambacht ontvingen in juli 2020 een waardebon gekregen van € 70,- om te besteden aan energiebesparende producten.

Via social media vroegen wij waar u de bon voor gebruikt hebt. Daaruit is een top 5 gekomen. Heeft u uw waardebon nog niet gebruikt? Afgelopen week zijn er nogmaals brieven verstuurd voor degene die hun waardebon nog niet gebruikt hebben of voor degene die de waardebon nog niet eerder ontvangen hebben. Laat u inspireren door wat andere Ambachters gekocht hebben.

De energiebespaarbox

1. Zonnepanelen

"Zonnepanelen kosten toch veel meer dan de waardebon waard is", denkt u misschien. Dat klopt natuurlijk. Toch gaven meerdere Ambachters aan hun waardebon te hebben besteed aan zonnepanelen. U kunt uw bon namelijk ook gebruiken voor producten die over het bedrag van de waardebon heen gaan. U krijgt de 70 euro sowieso terug.

2. Rolluik

Ook deze optie werd door meerdere inwoners aangeraden. Hiervoor geldt hetzelfde verhaal. Een rolluik is een prijzige uitgave, maar door de waardebon scheelt het toch 70 euro op het volledige aankoopbedrag. Rolluiken zorgen voor thermische isolatie. Uw woning is hierdoor in de winter warmer en in de zomer koeler. Zo bespaard uw beide seizoenen energie.

3. Thermostaatkraan

Van een Ambachter kregen we de volgende reactie: “Wij hebben een thermostaatkraan gekocht. Hij was ook nog eens in de aanbieding dus wij hebben nu maar 30 euro zelf betaald in plaats van 189 euro.” Dan bespaar je door de waardebon (en de aanbieding) dus aardig wat geld. Een goede tip!

4. Speedcomfort

Wat is dat precies? De speedcomfort is een ventilator die met magneetjes aan de onderkant van de radiator vastgeklikt wordt. Daar blijft hij direct goed zitten. De ventilator zorgt er voor dat de warmte van de radiator direct gecirculeerd wordt, door de gehele ruimte.

5. Radiatorfolie

Wist u dat een radiator ook aan de achterkant warmte afgeeft? Bij het muurgedeelte onder het raamkozijn gaat dan veel warmte verloren. U kunt dit probleem eenvoudig oplossen met radiatorfolie; een folie die achter de radiator kan worden aangebracht en de stralingswarmte weer de ruimte in reflecteert. Hierdoor wordt er zo weinig mogelijk warmte afgegeven aan de muur en juist meer afgegeven aan de ruimte die verwarmt wordt.

U kunt de waardebon nog tot 31 maart gebruiken. Maar wees er wel snel bij, want als het budget op is, zijn de waardebonnen namelijk niet meer geldig!