Vrijwilligersverzekering

Als vrijwilliger doet u onmisbaar werk. Het is belangrijk dat u daarbij goed verzekerd bent, want een ongelukje zit in een klein hoekje.

Gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht hebben daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn in deze gemeenten.

Het gemeentelijk verzekeringspakket biedt zeer ruime dekking. Alle vrijwilligers in de eerdergenoemde gemeenten zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid. De vrijwilliger hoeft hier zelf niets voor te doen. Als u in een situatie komt waarin uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u gebruikmaken van de collectieve verzekering die wij afgesloten hebben.

De vrijwilligersverzekering dekt niet alleen de risico's van vrijwilligers, maar ook die van mantelzorgers en stagiaires. Meer informatie over deze vrijwilligersverzekering vindt u in de brochure Vrijwilligersverzekering Drechtsteden - Welke vrijwilligers zijn verzekerd - versie 2020

Schade… en dan?

Schade kunt u melden via het schadeformulier Schade aangifteformulier VNG VrijwilligersPolis (versie 2020). U kunt dit formulier downloaden, invullen en opsturen.
Na het invullen kunt u het formulier e-mailen naar: info@inzet078.nl of opsturen naar: INZET078!, postbus 3016, 3301 AD Dordrecht.

Meer informatie

Heeft u vragen, neem dan contact op met Inzet078. U kunt bellen naar (078) 206 30 02 en mailen naar info@inzet078.nl.