Natuur- en milieueducatie

In samenwerking met lokale centra wordt via diverse leeractiviteiten op het vlak van natuur en milieu gestreefd naar bewustwording, betrokkenheid en respect op voor natuur en milieu.

Hieronder kunt u informatie vinden over centra, die zich inzetten op het vlak van Natuur- en Milieueducatie.

Freek Luchies - Frelustal (2016) in Sandelingen AmbachtFrelu stal

De Frelu stal is een stal met oud Hollandse runderen en schapen, geopend voor voor recreatieve doeleinden. Deze stal staat aan de Achterambachtseweg 10p in Hendrik-Ido-Ambacht bij het recreatie/natuurpark Sandelingen-Ambacht. Vanuit de Frelu stal kunnen leerlingen van scholen onder begeleiding van een IVN-Schoolgids van Stichting Natuur-en Landschap Zwijndrechtse waard deelnemen aan de educatieve programma's 'Bij de boerensloot' en 'Ontdek het platteland'.


Jeugdspeelpark

Een kinderboerderij, een speeltuin, een... Het Jeugdspeelpark is veel meer dan alleen dat. Het uniek park bestaat al sinds 1972. Het Jeugdspeelpark was lang te vinden aan de Van Kijkhoekstraat, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Sandelingen-Ambacht en is nu te berieken via het Rossenburgpad. Vanuit het Jeugdspeelpark kunnen leerlingen van scholen onder begeleiding van een IVN-Schoolgids van Stichting Natuur-en Landschap Zwijndrechtse waard deelnemen aan de educatieve programma's 'Kabouterpad' en 'Konijnenspeurtocht '.

Sophiapolder (Zoetwatergetijdegebied)

Natuurgebied Sophiapolder heeft een gloednieuw bezoekerscentrum De Sophiapolder is een zoetwatergetijdegebied waar vele vogels en planten zich enorm thuis voelen. De vrijwillige schippers van het voetveer naar de Sophiapolder, varen van maart t/m oktober om bezoekers naar en van het eiland te brengen. www.zuidhollandslandschap.nl

't Weetpunt

Een mooi houten gebouw midden in het groen. Het is uitgegroeid tot een druk bezocht bezoekers- en informatiecentrum. In 't Weetpunt wordt informatie verstrekt over vele facetten van de natuur. Bovendien wordt er aandacht besteed aan natuur- en milieueducatie. Hiervoor is zelfs een speciale medewerker aangetrokken. Regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden en in een aantal vitrines krijgt de bezoeker een goede indruk van de activiteiten van de werkgroepen, die 'in het veld' actief zijn. U kunt't Weetpunt vinden op de hoek Develpad 169 - Munnikensteeg aan de rand van Zwijndrecht.

Weizigt NMC

Natuur saai? Milieu een uitgekauwd onderwerp? Niet bij Weizigt NMC. In ons natuur- en milieucentrum halen we alles uit de kast een leuk en leerzaam programma aan te bieden. Speciaal voor scholieren, ouderen, ouders, opa’s en oma’s, dierenvrienden, ach, eigenlijk geniet iedereen van Waanzinnig Weizigt. Weizigt NMC is gevestigd aan Van Baerleplantsoen 30 te Dordrecht.